En drøm uten å vite hva det var.                                                               En drøm uten å vite hva det var.

02:39. Du kommer gjennom døren. Du ser at det er folk der inne. Du kommer og stopper ved den første trappa trinn. Du føler at det er kaldt. Hender er inne i jakkelommene dine. Det begynner å bli mørk ute, og snøen faller helt fritt.  Det kommer enda flere folk gjennom døren. Det ser ut som om det var en vei som gikk til togstasjon. Plutselig ser du til høyre. Hvem er det som sitter der så stille? Sitter på trappestang. Hender i lomme. Høreapparat har hun også på. Jeg tror hun hører musikk. Skal jeg rope på henne eller skal jeg la hun sitte der i fred? Jeg tror jeg gjør det. Hei du. Hun hører ikke. En gang til hei du. Nei hun hører ikke. Jeg må komme litt nærmere hun, så kanskje hører hun. Hva er det du gjør? Hun ser sakte opp. Det fine brune øyene hennes skinner. Det skinner som stjerner i himmelen.

Hun reiser opp og legger den ene hånden på skulderen din. Hun mumler på noe. Det ser ut som om hun vil si noe. Men så stopper det. Prøver igjen, men kommer ikke ord ut av munnen. Hva er det hun prøver å si da? Det blir mye bråk innen for døren. Hva er det de folk snakker om? Jeg kjenner det varme lufta som kommer ut av hennes munn. Det ser ut som om hun er veldig nervøs. Hvorfor skal hun være nervøs tenker jeg. Vi kjenner jo hverandre. Men, men ja det er lov å være nervøs sier jeg. Hun smiler sakte. Det ser ut som om hun ikke vil smile, men skjer det plutselig. Det fineste som finnes er smilet hennes.

Leppene hennes er røde. Røde som om hun har drukket blod. Nei, hun liker jo ikke det. Det er sikkert noe annet, ellers så er det på grunn av kalde. Det ble helt stille. Ingen av oss sier noe til hverandre. Bare ser på hverandre som om vi ikke har sett hverandre i mange år. Etter noen minutter snur hun seg. Se ut så vakker det er. Ja, det er vakker. Så snur hun seg igjen mot meg. Jeg blir også nervøs. Så nervøs har jeg aldri blitt. Jeg var jo ikke så nervøs da første gang jeg skulle møte henne. Men nå ble jeg nervøs. Hva er grunnen? Ingen vet det. Jeg prøver å si til henne at hun er som engel. Men ordene kommer ikke ut, eller jeg tørr ikke.

Håret hennes er fuktige. Har hun vært så lenge ute eller har hun dusjet akkurat. Nei, det har hun ikke. Håret hennes lukter som blomster i våren. Det lange håret hennes. Det ser så flott ut sier jeg sakte. Hun nikker, og sier takk. Uff, den fantastiske stemmen hennes gjør meg gal. Jeg har mye å si til hennes, men tørr ikke. Jeg ser på klokka. Oh, det er jo 02:39 på natta. Det er jo så seint sier jeg til henne. Ja, det er det. Skal vi gå videre eller skal vi stå her bare å se på hverandre som stumme? Jo, vi kan gjerne gå et annet sted hvor det bare meg og deg.

Hun holder hånden min. oh gud, det har jeg drømt om så lenge. Jeg ser på henne. Jeg føler meg veldig trygg nå. Føler hun seg trygg også eller tenker jeg. Skal jeg spørre henne om dette? Nei, jeg vil ikke spørre det. Kanskje hun synes at jeg spør for mye tenker jeg. Så jeg dropper å spørre. Vi går på gangveien. Det er bare vi to. Ingen andre ser jeg. Hun peker på en julestjernesom henger i parken. Det er så veldig lys i parken. Vi sitter oss ned på en benk. Prater med hverandre. Jeg skjønner ikke hva vi prater om, men vi gjør det. Jeg ser på henne. Hun ser på meg. Vi stirrer på hverandre. Jeg ser at hun fryser. Jeg tar av jakken min og ber henne at hun skal på seg jakken min. Først nekter hun å ta på seg jakken, men så sier ja takk. Så sier hun, du kommer til å fryse da. Det går bra. Hvis du har det bra, så har jeg det bra også sier til henne. Hun sier noe på engelsk som jeg ikke skjønte helt.

Plutselig sier hun noe, men gjentar ikke det. Hva var du sa spør jeg. Nei ikke noe så viktig. Hun reiser seg opp og går uten å si noe til meg. Hva skjedde nå da roper jeg etter henne? Hun ser ikke bak. Jeg sitter der på benken stille, og ser etter henne. Jeg kan ikke reise opp. Jeg prøver, men klarer ikke. Jeg ser bare på henne at hun forsvinner i svingen. Herregud den vakreste jeg har noen gang møtt i mitt liv. Jeg sitter der på benken helt til morgen lyset kom. Jeg reiser opp og går sin vei.

When I Dream. I Dream Of YOU.

02:39.... 13.12.12

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits