Det vil ta slutt en dag

                                                      Det vil ta slutt en dag

Klar eller ikke, en dag det vil komme til en slutt uansett. Det blir ingen flere soloppganger. Det blir ingen flere minutter, timer eller dager. De blir borte for hele livet. Du kommer til å skrike, og rope etter dem, men de ikke kan snu seg tilbake mot deg. Du kommer til å bli så ensom at ingen på denne jordkloden har noen gang vært.

Soloppgang er lei av dere nå. Minutter er lei av dere nå, timer og tilmed er dager lei av dere. Vi bor på den samme jordkloden, men på den ene side er det sol. Sola skinner og er soloppganger. Men på den andre side er det ingen soloppgang. Der skinner ikke sola. Er ikke det urettferdig?

Alle de tingene du har samlet, enten verdsatt eller glemt, vil passere til noe som helst. Din rikdom, berømmelse og verdslige makt vil skrumpe til irrelevans. Det vil ikke spille noe rolle, hva du eier eller eide. Din bitterhet, frustrasjoner vil til slutt forsvinne bort. Dit håp, ambisjoner, planer og oppgavelister vil komme til å utløpe. De som seiret og tapt, og som syntes en gang at det var så viktig vil visne bort. Det vil ikke spille noe rolle. Sidene av sporene du bodde på vil ta slutt. Det vil ikke være noen mere spor. Det kommer ikke til å spille noe rolle om du er vakker eller strålende. Selv din kjønn vil være irrelevant. Så hva ville saken være da? Hvordan verdiene av dine dager vil måles? Saken vil ikke være hva du har kjøpt, men hva du har bygget. Ikke hva du har, men hva du ga. Saken vil ikke være din suksess, men betydning av din suksess. Saken vil ikke hva du har lært, men hva du lærte, og hva du lærte bort. Saken vil være enhver handling av integritet, medfølelse, mot eller offer som beriket. Myndighet eller oppfordret andre å etterligne ditt eksempel. Saken vil ikke være om din kompetanse, men dine karakterer. Saken vil ikke være hvor mange mennesker du visste, men hvor mange vil føle et varig tap når du er borte? saken vil ikke være dine minner, men minnene som lever i de som elsket deg. Saken vil være hvor lenge du vil bli husket, av hvem og for hva..

Å leve et liv som telles ikke, vil skje ved et uhell? Det er ikke et spørsmål om forholdet, men ved valg? velg å leve et liv som telles. Et liv som telles ikke, har ikke vært et liv.

 

Folk skryter av himmelen, men de har glemt sine hager som er fulle av blomster. Da jeg løftet opp hodet, så jeg en himmel full av blomster. Blomster som ingen andre har noen gang sett. Denne himmel var mitt vakre land. Så ble jeg nysgjerrig hva er det som skjer her? Brudene blir enke, og barn blir foreldreløse her. Når jeg ser på øynene til barn, kvinner, så renner det ned blod av mitt hjerte. Jeg sier til dem`? hva det er og hvorfor skjer dette??? De sier med et lav stemme til meg. Min bror, min venn de har ødelagt alle hager fulle av blomster. Den ene sa ??min kjære venn??, hvorfor er ditt hjerte så fullt i dag? Jeg svarte på en sånn måte. Hele landet gråter med røde øynene i dag. Mødre går rundt i byen og tigger for at barnet skal få noe å spise. Ingen tenker på de røde øynene som er fulle av tristhet. De lager slåtter til seg selv, og glemmer alle andre. For en forferdelig verden det er.

Én kommentar

28.05.2013 kl.22:22

Du skriver levende og vakkert om verdier i livet!

Skriv en ny kommentar

hits