Flyktninger stjeler ikke brød fra ditt kjøkken

Flyktninger, flyktninger og flyktninger
Nok er nok. Seriøs nå må vi skjønne situasjonen rundt omkring i verden. Går jeg til butikk, hører jeg flyktning, går jeg til bank, hører jeg flyktning, går jeg til hotell, hører jeg flyktning. Noen sier de får så mye og andre sier de stjeler jobbene våre. Hvorfor skal vi skylde på flyktninger eller asylsøkere, når staten ikke gir dem tillatelse til å jobbe til de har fått papir? Hvorfor skylder vi ikke på vår egen stat? Begynner å bli lei av alt shit jeg hører rundt omkring. Tenk om du var i samme situasjon som de folka fra Syria, Libya, Afghanistan osv? Hva hadde du gjort da? Snakk med dine besteforeldre som har opplevd 2.verdenskrig kanskje og høre med dem hvordan det var å leve i Norge da?


Enten så er mange av oss nordmenn egoistiske ellers, så bruker vi ikke hjernen våre så grundig å tenke. Jeg er veldig glad for at det som skjer i Syria eller andre land, skjer ikke her i Norge, men tenk om jeg og du og alle de andre her i landet var i den samme situasjonen i dag? Flyktninger eller asylsøkere kommer ikke til mitt eller ditt kjøkken for å få et brødskive. Jeg og du kommer ikke til å sulte selv om vår stat hjelper litt flyktninger og asylsøkere. Jeg og du blir ikke trukket i lønna for det. Flyktninger er også mennesker og de trenger også beskyttelse som meg og deg her i landet.


Det gjør ikke noe om jeg og du ikke går ut en helg for å feste. Det gjør ikke noe om jeg og du hjelper noen med 100kroner for å lette situasjonen deres. Det er på tiden å ta av seg dyne for å våkne. Barn dør, mødre dør, fedre dør, syke dør, friske dør og det skjærer hvert hjørnet av hjertet. Det skjærer sjelen til mennesker. Vi kaller oss verdens beste land å bo i, men det forteller ikke oss å glemme resten av verden. Det verdens beste landet forteller oss å ta vare på andre. Det forteller oss å være hjelpsomme og en trøstende skulder.


Er det greit å la folk drukne? Vi er mennesker. Vi må skjønne, vi må tenke, vi må føle og vi må se det. Heldigvis det er ikke så mange av oss som sier nei til flyktninger! Det finnes gode hjerter rundt omkring i landet. Det finnes folk som føler, som ser, som skjønner og som tenker. Verden er ikke bare rund, den er også liten. Og for gud skyld, de stjeler ikke jobbene våre. Det er folk som kan jobbe mye bedre enn meg og deg.


Jeg blir litt flau egentlig å kalle meg selv afghansk-norsk. Det var jo ikke dette jeg skulle se i et av verdens beste landet. Jeg trudde jo at her skulle sola skinne over alle, men jeg hadde feil. Hvis du ikke i det minste kan hjelpe dem, så la andre gjøre det og du for holde kjeften din og sitt i sofa for å spise popcorn. Ja, jeg er en flyktning/asylsøker selv om på papiret har jeg blitt en brun nordmann. Jeg er stolt av det. Jeg jobber like hardt på arbeidsplassen min som alle de andre etnisk norske. Vi folk i dette landet burde ha blitt forbilde for resten av verden, men vi prøver å gjemme oss fra det.


I dag skjønte jeg at ja sola er stor og den skinner, men bare på den ene siden av jorda. Være snill og åpne armer til de nye som kommer. De kommer til å være like stolte av dette landet som meg og deg. Når Tyskland klarer å ta imot 200000 tusen, så klarer vi å ta imot 10000 tusen med åpne armer.

Én kommentar

08.09.2015 kl.21:19

nnm,

Skriv en ny kommentar

hits